Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zeewierpasta met zelfgemaakte tomatensaus (VEGAN)

Door: Sophia9332

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


€ 1 pak zeewierpasta (I sea pasta)
€ 2 eetlepels kokosolie
€ 2 rode uien in stukken
€ 1 teen knoflook in stukjes
€ 3 vleestomaten in stukjes
€ 3 tasty tom tomaten in stukjes
€ handje cherrytomaten
€ 1 paprika in stukken
€ eetlepel gedroogde oregano
€ 2 takjes verse basilicum
€ 1 theelepel paprikapoeder
€ halve theelepel chilipoeder
€ Snuf Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak
€ geraspte Pecorino of zachte geitenkaas als je daar meer van houdt


Verder heb je nodig


Staafmixer, pan, wokpan

Vegan pasta met tomaat

Vegan pasta met tomaat


Zeewier is de toekomst van 2017! Ik vond het dus ook heel leuk toen ik deze zeewierpasta bij de Albert Heijn tegenkwam! Je kan het dus echt vervangen net als normale pasta. Daardoor is het heel makkelijk in gebruik.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de zeewierpasta 20 minuten.
Fruit in de kokosolie de ui en knoflook tot het lekker geurt.
Voeg de tomaten, oregano en paprika toe en laat even staan op matig vuur.
Schep regelmatig om en voeg na 10 minuten de paprikapoeder en chilipoeder toe.
Kook nog even 5 minuten en haal de pan van het vuur.
Pureer de zelfgemaakte pastasaus met de staafmixer en klaar is je saus.
Giet de zeewierpasta af en serveer deze met de tomatensaus

Tags, , , , , ,

Serveertip

Garneer met kaas en basilicumblaadjes en eventueel met wat oven-tomaatjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sophia9332
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top