Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige boerenkaasdip

  • Europees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ca. 125 g jonge Goudse boerenkaas (jonge graskaas)
80 g crème fraîche of boerenroom
scheutje droge witte wijn
1 teentje knoflook
cayennepeper en zout
chips (of stokbrood)
Wortel
Komkommer
Radijsjes
Paprika
Bleekselderij
1 bakje tuinkers


Pittige boerenkaasdip

Heerlijke boerenkaasdip: de eerste graskaas is er weer! Deze wordt gemaakt van melk van koeien die voor het eerst in het jaar weer gras buiten eten. Het verse gras geeft de melk van de koeien een mildere smaak. Kijk voor meer inspirerende recepten op Kaas.nl

Bereidingswijze

1. Snijd de kaas in blokjes en laat in een pannetje langzaam samen met de crème fraîche en een scheutje wijn al roerend tot een dipsaus smelten, maar niet koken.
2. Pers de knoflook er boven en breng op smaak met cayennepeper en indien nodig wat zout.
3. Geef er chips (of geroosterde sneetjes stokbrood) en rauwe groenten zoals wortel, komkommer, radijsjes, paprika en bleekselderij bij.
4. Knip wat tuinkers en strooi erover.

Tags

Serveertips

Als je geen alcohol wilt gebruiken, kun je i.p.v. wijn ook appelsap toevoegen.

Bron

Www.kaas.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top