Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor de kip:
4 kippendijtjes, plat geslagen
1 ei
50 g bloem
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
100 g panko (Japans broodkruim)
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Voor de pasta:
300 g orrechiette, oortjespasta (te koop bij de grotere supermarkt)
1 blikje polpa, fijn gesneden tomaten
1 rode ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 tl oregano
peper en zout

Als garnering:
5 g verse peterselie, fijn gehakt
10 g geraspte Parmezaanse kaas


HULPMIDDELEN

Koekenpan, ovenschaal, snijpank en mes, rasp


Maak indruk op je gasten met dit makkelijke maar heerlijke gerecht van pasta met tomatensaus en knapperige kip. De kip krijgt een lekkere volle umami smaak door de korst met Parmezaanse kaas.Daarnaast maak je een simpele tomatensaus die zich nesteld in de oortjes van de pasta. 

Bereidingswijze

1. Meng de bloem met peper, zout en de knoflookpoeder. En de panko met de Parmezaanse kaas.
2. Kluts het ei. Haal de platgeslagen kippendijtjes eerst door het bloem mengsel, vervolgens door het geklutste ei en dan door het panko met Parmezaanse kaas mengsel.
3. Bak de gepaneerde kippendijtjes op hoog vuur totdat de buitenkant mooi bruin is. Plaats ze vervolgens 10 minuten in een Ovenschaal in de oven op 200 graden.
4. Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
5. Maak de saus door eerst de ui en de knoflook met de oregano aan te fruiten. Voeg dan de polpa toe. Laat dit 4 minuten sudderen en maak af met peper en zout.
5. Schep de pasta door de saus, Leg de kippendijtjes hier bovenop en garneer met de peterselie en de Parmezaanse kaas.

Tags, , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top