Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr verse Skrei (kabeljauwfilet)
25 gr ongezouten peacan noten, fijngehakt
2 sneetjes witbrood zonder korst
1 volle el verse tijmblaadjes, fijngehakt
1 rode ui, zeer fijn gehakt
2 el olijfolie
25 gr koude klontjes roomboter
optioneel: paar takjes cherry tomaatjes
snufje zeezout
vers gemalen zwarte of witte peper


HULPMIDDELEN

Ingevette ovenschaal, broodrooster


Skrei, niets minder dan volwassen kabeljauw, maar dan wel van topkwaliteit. Elk jaar trekken er miljoenen kabeljauwen uit de Barentszzee naar de Lofoten, noordelijkste eilandengroep in Noorwegen om daar te paaien. In Januari mag er daar, hetzij beperkt, duurzaam op gevist worden, voornamelijk met lijnen. Vanaf begin februari tot april. De filets zijn erg geliefd bij visliefhebbers omdat ze dik en stevig zijn, steviger dan kabeljauw uit de Noordzee, en een uitgesproken smaak hebben. Enkele supers, Plus, Appie, Coop hebben het, Hanos en Sligro en de visspeciaalzaken uiteraard. Erg makkelijk en fijn om mee te koken en superlekker

Bereidingswijze

Leg de skreifilet in de Ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Rooster het brood in de broodrooster op de laagste stand en verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel het brood grof en meng het met de verse tijm, pecannoten, rode ui en olijfolie. Verdeel dit mengsel over de bovenkant van de vis en verdeel de boter erover. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vis in 20-25 minuten knapperig en bruin al naar gelang de dikte van de filets. Leg er eventueel een paar takjes verse cherry tomaatje naast en besprenkel met wat olijfolie en zwarte peper zodat ze mee kunnen garen.

Tags, , , , , , ,

Serveertips


Ook lekker met peterselie worteltjes, bietjes of romige prei.

Bron

Receptenkaartje Plus, flink aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top