Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oven schnitzels met een romige paddenstoelensaus met gedroogde tomaten

  • Duits Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

3 mooie schnitzels (ik had varkensschnitzels, maar kalfs- of kipschnitzels kunnen heel goed ook)
1 eetlepel bloem
peper, zout
2 + 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
Saus:
250 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt, in reepjes gesneden
plm. 4 gedroogde tomaten op olie (goed uitgelekt en gedroogd met keukenpapier), in reepjes
1 heel klein sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
50 ml droge witte wijn
200 ml slagroom
1 theelepel suiker of vloeibare honing
peper, zout
2 theeepels gedroogde oregano
1 eetlepel cognac of vieux
1/2 eetlepel roomboter


HULPMIDDELEN

Koekenpan
ovenschaal
keukenpapier

Zacht sappige schnitzels uit de oven bedekt met een verrukkelijke paddenstoelensaus

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten.
Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac.
Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kruid de schnitzels met peper en zout en bestrooi ze aan beide zijden met wat bloem.
Verhit 2 eetlepels olie in de Koekenpan.
Bak de schnitzels op hoog vuur aan beide zijden snel bruin.
Haal de schnitzels uit de pan en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Doe de resterende olie in de koekenpan.
Bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen lichtbruin.
Voeg het gesnipperde sjalotje toe en bak heel even mee.
Bak ook de tomatenpuree even mee.
Doe nu de gesneden gedroogde tomaten erbij en de witte wijn.
Laat de wijn inkoken tot er bijna niets meer over is.
Voeg de room bij de paddenstoelen en laat ook de room een beetje inkoken tot je merkt dat de room wat indikt (niet teveel laten indikken !).
Maak de saus op smaak met peper, zout, oregano, een beetje suiker of honing en een klein scheutje cognac of vieux.

Giet de saus over de schnitzels.
Zet de ovenschaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
De schnitzels zijn dan gaar en heerlijk zacht.

Tags, , , ,

Serveertips

Kan ook met kalfsschnitzel of kipschnitzel. Maak je gebruik van één van deze vleessoorten dan is plm. 20 - 25 minuten oventijd ook goed.



Leuk recept? Deel het
Reacties (15)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top