Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel garam masala gehakt, bloemkool, prei, kaassaus

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Ovenschotel basis:
1 bloemkool
3 niet te dikke stengels prei
500 gr mager runder- of lamsgehakt
1 ui
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl garam masala
vleugje oregano
vers gemalen zwarte peper
zeezout
nootmuskaat

Bovenlaag puree:

800 gr kruimige aardappels
1 flinke klont roomboter
scheutje halfvolle melk
vers gemalen zwarte peper
snufje nootmuskaat

De kaassaus:

250 gr geraspte jong belegen kaas of emmenthaler
40 gr boter
50 gr bloem
750 ml halfvolle melk
versgemalen zwarte peper
zeezout


HULPMIDDELEN

2 pannetjes, Ovenschaal, garde


Hartverwarmend is deze ovenschotel door de heerlijke kruiderij met o.a. Garam Masala. Toen ik deze op TV zag werd meteen mijn aandacht getrokken. Deze komt oorspronkelijk uit een kookprogramma, maar heb het zelf maar uitgewerkt en opgeschreven. Ruim voldoende voor 4 personen, maar heb je geen grote eters kun je er ook 6 personen blij mee maken. Ben je met z'n tweetjes dan kun je er twee dagen royaal van smullen. Gewoon even opwarmen. Ovenschoteltjes zijn handig als je weinig tijd hebt en toch lekker en gezond meerdere dagen wilt eten. Nog een tip gebruik bij voorkeur seizoensgroenten want die zijn vaak het goedkoopst. Klaar binnen een uur.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en kook in water met wat zout gaar. Giet af en pureer met een stukje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een beetje melk toe. Snij de ui fijn. Pel wat knoflook en pers uit bij het gehakt. Rul het gehakt aan in wat olie. Voeg de ui toe. Voeg ook de oregano toe. Kruid nu verder goed met de garam masala, peper en zout. Snijd de bloemkool in roosjes en stoom ze gaar. Was de prei. Snijd fijn. Blancheer en kruid met muskaatnoot, peper en zout. Maak de saus. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer door elkaar (roux de basis voor elke saus). Voeg al roerend de melk toe tot de saus dikker wordt. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Zet het vuur af en voeg de kaas toe. Roer door tot kaas gesmolten is en de saus lekker smaakt. Doe het gehakt in een ovenschotel. Leg er de prei en bloemkool op. Bedek met de puree. Eindig met de kaassaus en strooi er een restje verse kaas over. Plaats in de voorverwarmde oven op 180 graden, bak nog even een minuut of 20 en geef hem een tik onder de grill tot je een mooi krokant korstje krijgt. Warm serveren, eet smakelijk.

Tags, , , , , , , ,

Serveertips

Stevige rode wijn erbij drinken mag best.

Bron

Buitenlands kookprogramma, eigen tekst



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top