Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Honing-Mosterdkip uit de oven

  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kipfilets, liefst van gelijke grootte
40 gr boter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el scherpe mosterd
75 ml honing
sap van een halve sinaasappel
mespuntje uienpoeder
1 el maizena
vers gemalen zwarte peper
zeezout


HULPMIDDELEN

Steelpan, ovenschaal of kleine braadslede


Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kipfilets af, dep droog in leg ze naast elkaar (tegen elkaar aan) in een Ovenschaal of braadslede. Verhit een klein beetje van de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook even aan. Voeg de rest van de boter toe en laat zachtjes smelten, maar laat niet bruin worden. Voeg de mosterd, honing, sinaasappelsap en uienpoeder toe en laat alles goed warm worden. Roer de maïzena met 3 eetlepels van de saus tot een glad papje en doe dit terug in de pan. Laat de saus iets binden en breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de kipfilets en zet de ovenschaal of braadslede in de oven. Laat de kip in 30-35 minuten gaar worden. Schep halverwege de baktijd wat van de saus over de kip om te voorkomen dat hij uitdroogt. Warm met de saus serveren. Smakelijk.

Tags, , , , ,

Serveertips

Heerlijk bij witte rijst en (Aziatische) roerbakgroente, maar ook bij de nasi.

Bron

Naar een idee uit de krant, iets aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top