Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zelfgemaakte Gnocchi met tomatensaus

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500g kruimige aardappels, gekookt
100g bloem
1 ei
1 eidooier
100g boerenkaas
1 blik tomaatjes
2 el Italiaanse kruiden
2 el zwarte olijfringetjes
1 bol mozzarella
peper en zout



Makkelijk en lekker; gnocchi! Niet uit een pakje, maar gewoon lekker zelfgemaakt. 

Bereidingswijze

Stamp de aardappeltjes met bloem, ei, kaas en zout tot een fijne puree. Bestuif werkblad met bloem en kneed een deegbal van de puree. Snijd in stukken, vorm er slangetjes van en snijd in kleine kussentjes. Druk iets in met een vork, zodat er ribbels in komen. Dit zorgt ervoor dat de saus beter wordt opgenomen.
Breng een pan water aan de kook.

Fruit ui en knoflook in een Koekenpan met de kruiden. Voeg tomaatjes en olijfringetjes toe. Kook de gnocchi: laat ze in het water glijden en schep ze eruit als ze bovendrijven. Doe bij de saus. Roer goed door en doe in een schaal. Snijd de mozzarella en verdeel over de gnocchi. Lekker met brood!

Tags



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top