Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke cake van amandelmeel en kaneel

Door: annemiekmooij

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


200 gram amandelmeel
100 gram palmsuiker
1 eetlepel kaneel
50 gram kokosolie
4 eieren
50 ml slagroom / kokosmelk / crème fraîche
snufje keltisch zeezout
1 flinke theelepel bakpoeder
kneepje citroen


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Ik had amandelmeel 'over'  en heb gewoon een recept gezocht. Heeeerlijke cake van gemaakt. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een cakeblik in
Meng de amandelmeel, palmsuiker, kaneel, zout en bakpoeder in een kom door elkaar
Mix in een aparte kom de eieren, roomboter, slagroom en citroen
Voeg dan het amandelmeel mengsel toe aan de eieren en mix het kort door elkaar
Giet het beslag in de cakevorm
Bak de cake ca 45 minuten in de oven. Om te controloren of de cake gaar is kun je er een satéstokje in steken, als er geen plakkerige resten meer aanzitten is de cake gaar.
Stort de cake na 2 minuten uit het cakeblik en laat het geheel afkoelen

Tags

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemiekmooij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top