Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Dudok appeltaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

Voor de bodem:
300 g bloem
250 g boter
250 g witte basterdsuiker
mespunt zout
optioneel: eetlepel citroenrasp

Vulling:
1.5 kilo jongagold appels. in schijven gesneden
1 kopje boerenjongensrozijnen
1 el kaneel
1 zakje vanillesuiker
200 ml appelcompote
flinke klont boter
mespunt zout

Kruimeldeeg:
90 g bloem
40 g witte basterdsuiker
40 g boter
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout


HULPMIDDELEN

Springvorm, Snijplank mes, mengkom,


De Dudok appeltaart is wereldberoemd. Dit originele recept van Sereni Horton (de vrouw die in dienst bij Patisserie Dudok in Rotterdam dit recept bedacht heeft) heb ik een beetje naar mijn eigen hand gezet. Et voila...

Bereidingswijze

1. Maak het deeg door alle ingrediƫnten voor de bodem met elkaar te mengen in de mengkom. Maak er een dikke bol van en rol het in plasticfolie. Plaats dit 30 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 190 graden.
3. Bak de appels met de klont boter, kaneel en vanillesuiker tot het vocht uit de appels gaat verdampen. Voeg dan de appelcompote toe en laat het vocht verder voor 5 minuten verdampen.
4. Haal ondertussen het deeg uit de koelkast en snijd deze in plakken. Verdeel het deeg zo over de ingevette springvorm..
5. Vul de springvrom vervolgens met het appelmengsel.
6. Maak dan het kruimeldeeg door de ingrediƫnten daarvoor met je handen te mengen. En verdeel dit deeg over de bovenkant van de appeltaart.
7. Plaats de appeltaart 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Tags, , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top