Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moo Goo Gai Pan

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 500 gr kippenborstfilet, in dunne plakjes
* Eiwit van 1 groot ei
* 2 eetlpls maizena
* 1 eetlpl zonnebloemolie
* 2 theelpls knoflook, fijngehakt
* 1 theelpl gember, geraspt
* 250 gr champignons, in plakjes
* 200 gr sugar snaps
* 125 gr zeer dun gesneden wortel
* 1 blikje waterkastanjes, dungesneden
* 1 blikje bamboescheuten, dungesneden
* 175 ml kippenbouillon
* 1,5 theelpl suiker
* 1 eetlpl sojasaus
* 1,5 theelpl sesamolie
* Zout en peper naar smaak



Dit recept voor moo gai pan is een klassieke schotel met roergebakken kip en groenten in een krachtige saus.
Nog lekkerder dan in een restaurant!

Bereidingswijze

1. Meng in een kom het eiwit met 1 eetlpl maizena.
2. Voeg de kip toe en meng goed door elkaar, zet 30 minuten in de koelkast.
3. Verwijder zo veel mogelijk vocht van de kip.
4. Verwarm de olie in een pan en voeg de wortel met 1 eetlpl water toe.
5. Kook 2-3 minuten, al roerend. Voeg de champignons toe en bak 3-4 minuten mee.
6. Voeg de sugar snaps toe en bak 1-2 minuten mee tot ze zacht zijn.
7. Voeg de waterkastanjes en de bamboescheuten toe en breng op smaak met zout en peper.
8. Haal alles uit de pan en leg op een bord. Zet apart.
9. Maak de pan schoon met een keukenpapiertjes en verwarm 2 theelpls olie op middelhoog vuur.
10. Bak de kip 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper
11. Voeg de knoflook en de gember toe en bak 30 seconden mee.
12. Meng in een kleine kom de kippenbouillon, suiker, sojasaus en sesamolie en roer er 1 eetlpl + 1 theelpl maizena door.
13. Doe de groenten terug in de pan, verwarm en schenk de saus erover.
14. Zet het vuur hoog zodat de saus gaat koken en kook ca. 1 minuut tot de saus wat dikker wordt.
15. Serveer direct met witte rijst.

Tags, , , ,

Bron

Dinner at the Zoo



Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top