- 1 struik broccoli
- 1 rol deeg voor hartige taart (of 7 plakjes)
- punt brie
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes
- handvol geroosterde pijnboompitten
- 3 eieren
- 200 gram crème fraiche
- peper en zout
Als de zon niet wil schijnen haal ik hem zelf wel in huis met deze hartige taart met een zonnig karakter
Kinderlijk eenvoudig om te maken en toch superlekker.
- Doe het deeg in een beboterde quichevorm en zet dit alvast in de oven om even voor te bakken. (10 minuutjes)
- Verdeel de broccoli in roosjes en zet deze even in kokend water, en laat goed uitlekken.
- Rooster de pijnboompitten en laat ze afkoelen.
- Verdeel de uitgelekte broccoli over het voorgebakken quichedeeg en doe de zongedroogde tomaatjes erop en maal er peper en zout overheen.
- Klop de eieren met de crème fraiche en verdeel het mengsel over de quiche.
- Strooi er een handvol geroosterde pijnboompitten overheen.
- Snij de brie in repen en leg deze bovenop de quiche.
- Bak de quiche 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.
wilmiewillemse 28-02-2017
Klop Cecile, de combinatie was echt heerlijk. Natuurlijk kun je ook nog andere dingen toevoegen. Ik ben ook niet zo van het weggooien. En machtig? dan neem je gewoon een kleiner stukje, dan heb je er nog langer plezier van Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie
Cecileg 28-02-2017
Hoi Wilmie, dat past goed bij elkaar broccoli met zongedroogde tomaatjes. Ik moest nog wat uit mijn koelkast opmaken voor het zou bederven, ham en mascarpone. Dat heb ik nog toegevoegd. Wel erg machtig maar wel lekker. Lieve groet Cecile
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »