Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Glaasjes met zalm, gerookte zwaardvis en heilbot. WAANZINNIG GERECHT!

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

3 citroenen
15 cl slagroom
zout
6 takjes dille (garnering)
1 dessertlepel mierikswortelsaus
4 el. kunst kaviaar
4 el zalmkuit
4 plakjes gerookte zalm
4 plakjes zwaardvis (of andere vissoort kan ook)
4 plakjes heilbot


HULPMIDDELEN

Mooie glaasjes

Tags

Glaasjes met zalm

Met dit voorgerecht van laagjes mierikwortelroom, zwarte lumpkuit (immitatie kaviaar) rode zalm en dille.


Ik heb het al een paar keer gemaakt. Maar ik maak altijd meerdere voorgerechtjes dus wijzig dan het aantal  ingredienten.

Bereidingswijze

Pers de citroenen. Klop de slagroom met een snufje zout, de helft van de citroensap met de elektrische mixer stijf kloppen. Knip de dille. Houd 6 takjes achter. Voeg de stijf geslagen room en de mierikswortelsaus toe en meng.
Zet 4 glazen klaar. Schep in elk glaasje een lepel citroenroom.
Schep een laagje lumpkuit en een laagje zalmkuit op de room, gevolgd door weer een laagje citroenroom.
Knip de plakjes vis zo nodig op maat van de glaasjes. Garneer de citroenroom met plakjes gerookte vis.
Verdeel de rest van de citroensap over de glaasjes en garneer ze vlak voor het opdienen met de achtergehouden takjes dille.

Tags

Serveertips

Een leuke tip vind ik. Mocht dit je enige voorgerecht is. Houd je aan de hoeveelheid. Voor meerdere voorgerechten, halveer gewoon.

Bron

Kookboek en aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top