Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

CAKE MET VERBORGEN HARTJES

  • Belgisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

2 x 200 g Solo (boter)
2 x 200 g suiker
2 x 4 eieren
2 x 150 g gewone bloem
2 x 150 g Maïzena
2 x 2 tl bakpoeder
2 x 100 ml melk
rode voedselkleurstof
200 g chocolade voor de afwerking (optioneel)



Met deze 'liefdescake' verover je zeker het hart dat je wil bekoren.

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een lange rechthoekige bakvorm (ongeveer 30 cm) in en bestrooi met bloem.
-Meng 200 g Solo met 200 g suiker. Voeg de 4 eieren een voor een toe aan het geheel en klop het op.
-Neem een tweede kom en meng er 150 g bloem, 150 g Maïzena, 2 theelepels bakpoeder en een snuifje zout in. -Voeg dit mengsel afwisselend met 100 ml melk al roerend toe aan het eerste beslag.
-Kleur het mengsel felrood met de kleurstof (start met een kleine hoeveelheid en blijf kleurstof toevoegen tot je de kleur hebt die je wilt).
-Giet het mengsel in de bakvorm en bak het af in de oven gedurende een 55-tal minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar.
-Laat de cake gedurende 10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens uit de bakvorm.
-Plaats de cake op een taartrekje en laat hem volledig afkoelen. Eens de cake afgekoeld is, snijd je hem in grote stukken. Snijd hartvormige figuurtjes uit de stukken cake.
-Maak het beslag voor de cake nog eens klaar zoals beschreven staat in stappen 1-Giet een kleine hoeveelheid van het mengsel op de bodem van een ingevette en bebloemde bakvorm. Leg de hartvormpjes er bovenop. Leg ze mooi op een rij, dicht bij elkaar. Vul de bakvorm met de rest van het beslag.
- Bak het geheel ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.
-Zodra de cake klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen zoals hierboven beschreven staat.
-Als je dat wenst, kun je je cake afwerken met chocolade: laat 200 g chocolade smelten. Dat kun je doen in de microgolfoven of au bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de afgekoelde cake. Snijd de cake in stukken en geniet van ieder verborgen hartje.

Tags

Serveertips

Je kunt spelen met verschillende kleuren en koekjesvormen om andere verborgen effecten te creëren in je cake

Bron

Solo open kitchen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top