Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaviaar van courgette met parmazaan creme

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 gourgette
Gemalen komijn
1 tak rozemarijn
Zout en peper uit de molen
Olijfolie
1 teen knoflook
2 dl. slagroom
100 gr parmezaan


HULPMIDDELEN

Staafmixer
Schaaf
Puree stampertje (om courgett te mengen )
E.v.t kleine glaasjes of opmaakring.

Tags

,


Ook leuk als een amuse of klein tussengerecht

Bereidingswijze

Snij de gourgette in plakken en daarna in viere.
Blancheer deze 2 min. in gezout kokend water.
Spoel koud en laat goed uitlekken.

Snij de naaldjes van de rozemarijn heel fijn.
Doe de courgette in een kom met de rozemarijn , een mespuntje komijn en peper en zout .
En pers het teentje knoflook er boven uit.
Prak dit alles goed door elkaar zodat er een zachte emulsie ontstaat.

Schaaf van de parmezaan wat dunne ships voor de garnering.
Raspt de rest.
Doe de geraspte kaas en de room in een pan.
Verwarm de room tot de kaas is opgelost.
Klop de room met de staafmixer kort luchtig (niet te lang).

Opmaak
Schep in een opmaakring een laagje courgettekaviaar.
Met daarop een laagje parrmezaanroom.
Maal er wat zwarte peper over en garneer met de parmezaanchips.

Tags,

Serveertips

Heb dit gerechtje geserveerd in een glaasje.

Bron

Manger mangiare



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top