Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Courgette
  6. Kaviaar van courgette met parmazaan creme

Kaviaar van courgette met parmazaan creme

Door: pejejaru

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2017

Ingrediënten 4 personen


2 gourgette
Gemalen komijn
1 tak rozemarijn
Zout en peper uit de molen
Olijfolie
1 teen knoflook
2 dl. slagroom
100 gr parmezaan


Verder heb je nodig


Staafmixer
Schaaf
Puree stampertje (om courgett te mengen )
E.v.t kleine glaasjes of opmaakring.

Tags

,


Ook leuk als een amuse of klein tussengerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de gourgette in plakken en daarna in viere.
Blancheer deze 2 min. in gezout kokend water.
Spoel koud en laat goed uitlekken.

Snij de naaldjes van de rozemarijn heel fijn.
Doe de courgette in een kom met de rozemarijn , een mespuntje komijn en peper en zout .
En pers het teentje knoflook er boven uit.
Prak dit alles goed door elkaar zodat er een zachte emulsie ontstaat.

Schaaf van de parmezaan wat dunne ships voor de garnering.
Raspt de rest.
Doe de geraspte kaas en de room in een pan.
Verwarm de room tot de kaas is opgelost.
Klop de room met de staafmixer kort luchtig (niet te lang).

Opmaak
Schep in een opmaakring een laagje courgettekaviaar.
Met daarop een laagje parrmezaanroom.
Maal er wat zwarte peper over en garneer met de parmezaanchips.

Tags,

Serveertip

Heb dit gerechtje geserveerd in een glaasje.

Bron

Manger mangiare



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top