300 g rundergehakt
200 g kikkererwten
100 g kidneybonen
1 blikje tomatenblokjes
1 puntpaprika, in blokjes
1 knoflookteentje, fijn gehakt
1 ui, fijn gesneden
1 tl komijnzaadpoeder
1 tl pimenton(gerookte paprikapoeder)
10 g peterselie, fijn gehakt
zout en peper
100 g geraspte kaas
een handje nachochipjes
Dit gerecht maakte een vriendin van mij altijd in haar studentenhuis. Ze woont nu bij mij en we eten het nog steeds regelmatig. Heerlijk! Het recept heb ik iets aangepast door er peterselie en meer bonen aan toe te voegen. Zo bevat het gerecht nog meer vezels en eiwitten!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak in de Koekenpan het uitje en de knoflookteen, voeg vervolgens de gehakt, paprika en komijnzaadpoeder met pimenton toe. Bak dit tot de gehakt gaar is.
3. Doe hier dan de kindneybonen en kikkererwten bij, bak dit 2 minuten mee.
4. Voeg als laatst de tomatenblokjes, peterselie en peper en zout toe. Laat dit 2 minuten sudderen.
5. Schep het mengsel vervolgens in een ovenschaal en strooi hier de kaas overheen. Zet de nachochipjes hier rechtop in en plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven.
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »