Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Feestelijke Mexicaanse bonenschotel

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 g rundergehakt
200 g kikkererwten
100 g kidneybonen
1 blikje tomatenblokjes
1 puntpaprika, in blokjes
1 knoflookteentje, fijn gehakt
1 ui, fijn gesneden
1 tl komijnzaadpoeder
1 tl pimenton(gerookte paprikapoeder)
10 g peterselie, fijn gehakt
zout en peper
100 g geraspte kaas
een handje nachochipjes


HULPMIDDELEN

Ovenschaal, Snijplank en mes


Dit gerecht maakte een vriendin van mij altijd in haar studentenhuis. Ze woont nu bij mij en we eten het nog steeds regelmatig. Heerlijk! Het recept heb ik iets aangepast door er peterselie en meer bonen aan toe te voegen. Zo bevat het gerecht nog meer vezels en eiwitten!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak in de Koekenpan het uitje en de knoflookteen, voeg vervolgens de gehakt, paprika en komijnzaadpoeder met pimenton toe. Bak dit tot de gehakt gaar is.
3. Doe hier dan de kindneybonen en kikkererwten bij, bak dit 2 minuten mee.
4. Voeg als laatst de tomatenblokjes, peterselie en peper en zout toe. Laat dit 2 minuten sudderen.
5. Schep het mengsel vervolgens in een ovenschaal en strooi hier de kaas overheen. Zet de nachochipjes hier rechtop in en plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven.

Tags, ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top