Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 zak fijngesneden andijvie (500 gr)
6 flinke, kruimige aardappels
500 gr mager rundergehakt
250 gr gerookte magere spekblokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 tl kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
250 ml koksroom
scheutje olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
150 gr belegen geraspte kaas
2 el paneermeel of kruim van 1 beschuit
klontje roomboter


HULPMIDDELEN

Koekenpan, kookpan, ovenschaal


Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik.

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor tot 180 graden. Bak de gerookte spekblokjes uit in hun eigen vet. Schil de aardappels en kook in 20 minuten gaar en er gladde puree van stampen. Voeg een klontje boter, wat kookvocht, peper, helft nootmuskaat en zout aan toe om op smaak te brengen. Uitgebakken spekjes uitnemen, beetje olijfolie en je gehakt in de pan en rul het samen met het teentje knoflook, kerriepoeder, peper en zout. Voeg dan stapsgewijs de gesneden andijvie toe en laat slinken. Meng dan de room met de andere helft van de nootmuskaat en de helft van de geraspte kaas. Doe bij de gehakt, spekjes en de andijvie en roer goed door elkaar. Nu Ovenschaal nemen, beetje invetten met olie, gehakt en andijvie mengsel erin stoppen en de gladde aardappelpuree eroverheen verdelen. Maak af met de andere helft van de geraspte kaas en het paneermeel zodat hij in de oven een mooi krokant en gegratineerd dakje krijgt. Eet smakelijk want deze is waanzinnig lekker!

Tags, , , , , , , , , , ,

Serveertips

Twee personen kunnen er 2 dagen van smullen, gewoon kort opwarmen en nog steeds lekker. Glas rode wijn erbij mag best.

Bron

Idee uit de krant, flink aangepast met eigen tekst.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top