Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thaise biefreepjes met paprika

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 600 gram biefstuk
- 3 paprika's rood, geel, groen
- 2 uien
- 1 stengel citroengras
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember (of galanga)
- sap van 1 limoen
- 3 el oestersaus
- peper, zout en chilivlokken (of 1 verse peper)
- 250 ml runderbouillon
- arachide olie
- noedels of rijst


HULPMIDDELEN

Wok

Foto Smulweb (recept van de dag)


Dit recept is ontstaan uit een combinatie van 2 recepten uit  mijn Thaise kookboeken met ook nog wat eigen aanpassingen.
Je kunt natuurlijk ook zelf variëren met groenten of extra toevoegen denk daarbij aan lente uitjes, sugar-snaps of peultjes e.d.

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de biefstuk in reepjes.
- Ontdoe de paprika's van zaden en snij ze in reepjes.
- Maak de uien schoon en snij ze in ringen.
- Schil de gember en de knoflook en hak ze fijn.

Bereiding:
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook, voeg de biefreepjes toe en bak ze snel om en om.
- Voeg de gember en het citroengras toe. (knik de stengel een op enkele plaatsen en kneus het dikke gedeelte met de zijkant van een mes)
- Bak het nog heel even en schep het uit de pan en zet het opzij.
- Doe de ui en de paprika in de pan en roerbak het geheel 2 tot 3 minuten op een hoog vuur tot de ui goudgeel en zachter begint te worden.
- Doe het vlees terug in de pan en voeg limoensap, bouillon en oestersaus toe.
- Maak op smaak met peper zout en chilivlokken (of een fijngesneden rood pepertje)
- Als de saus te dun is kun je die eventueel een beetje binden met bv allesbinder.

Tags, , , ,

Serveertips

Dien op met gekookte noedels of rijst.

Bron

'de verse Thaise keuken' en 'de allerlekkerste Thaise gerechten' zelf aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top