Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Andijviestamppot met speklapjes in ketjapsaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g speklapjes, in reepjes gesneden
500 g aardappelen, geschild en gekookt
500 g rauwe andijvie
1 tl crème fraîche
2 blokjes roomboter
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sambal badjak
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 knoflookteen, fijn gehakt
2 sjalotjes, fijn gesneden
sap van 1 citroen
peper en zout


HULPMIDDELEN

Stamper, Snijplank en mes, gietijzeren pan


Dit gerecht is bij mij thuis al jaren favoriet. Mijn twee broertjes en zus komen hier hun bed voor uit! Als we bij mijn moeder komen eten maakt ze dit dan ook geregeld. Maar zelf maak ik het ondertussen ook vaak. 

Bereidingswijze

1. Marineer de stukjes speklap met de suiker, sambal, knoflook en ketjap een uur in de koelkast in een afgesloten bakje.
2. Bak dan het sjalotje in een klontje roomboter in de gietijzeren pan. Voeg vervolgens de gemarineerde speklapjes toe en bak deze aan.
3. Giet hier de citroensap overheen, plaats een deksel over de pan en laat 20 minuten op laag vuur sudderen.
4. Stamp de aardappelen fijn met de crème fraîche, roomboter en peper en zout. Schep hier dan de andijvie doorheen.
5 Serveer de andijviestamppot met de speklapjes en eventueel gefrituurde uitjes als garnering.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top