Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pasteibakjes met kippenragout

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

70 gram boter, 50 gram bloem, 380 ml gevogeltefond, 1 el dragon (vers of gedroogd), 350 gram kipfilet, 100 ml slagroom, 8 pasteibakjes


HULPMIDDELEN

Oven, steelpan, koekenpan


Waarom alleen met kerstmis eten, voor elk gezellig etentje is dit geschikt. Heerlijk ouderwets, warm pasteitje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt 50 gram boter in een steelpan en voeg de bloem toe. laat in 3 minuten op laag vuur gaar worden. Roer de roux regelmatig.
Voeg al roerend met een garde de fond toe en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat 3 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg de dragon toe.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de kip in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat afgedekt onder aluminiumfolie 5 minuten afkoelen en snijd in stukjes. Meng de kip met de roux. reng op smaak met peper en eventueel zou.
Meng de room door de ragout en breng op laat vuur langzaam aan de kook. Verwarm intussen de pasteibakjes 5 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de ragout in de bakjes.

Tags,

Serveertips

Gebruik voor paddenstoelenragout 380 ml bospaddenstoelen ipv gevogeltefond en bak 400 gram in stukjes gesneden paddenstoelenmelange 4 minuten ipv kipfilet.
Gebruik voor zeevruchtenragout 380 ml visfond ipv gevogeltefond en warm 350 gram zeevruchten (diepvries, ontdooid) 2 minuten mee ipv kipfilet.

Bron

Allerhande



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carolinetijhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top