Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Turks brood gevuld met gyros van kabeljauw

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 Turks brood, vers of anders voorgebakken
500 gr kabeljauwfilet
gyroskruiden (zelf samengesteld of kant en klaar)
olijfolie
2 uien, in dunne halve ringen
2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
1 rode paprika, in smalle reepjes
1 gele paprika, dito
1/2 bakje champignons, in plakjes
1 krop ijsbergsla
2 grote vleestomaten, in plakjes
1 komkommer, in schijfjes


HULPMIDDELEN

Snijplank
scherp mes
marineerschaal
hapjespan of grote koekenpan
evt oven


Of het nou Turks of Grieks is laat ik in het midden, vandaar dat ik het maar in de 'vis'keuken heb geplaatst... Maar lekker dat het is!

€Het lekkerst is het met een groot vers brood van de Turkse bakker, als je die geen in de buurt hebt kun je het vervangen door een voorverpakt Turks brood uit de supermarkt..

Bereidingswijze

Wrijf de kabeljauw royaal in met de gyroskruiden en laat een uurtje of langer intrekken.
Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kabeljauw om en om, tot ze in lamellen uit elkaar valt.
Schuif de vis aan de kant en bak in de ontstane ruimte de groente met evt nog wat olie knapperig.
Breng op smaak met peper, zout en nog wat gyroskruiden.
Bak indien nodig het Turks brood af in de oven ondertussen volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel het brood in 4 stukken en snij het open. Beleg met wat fijngesneden ijsbergsla, tomaat en komkommer.
Vul met de 'gyros' en dan lekker Smullen, eet smakelijk!


Tags

Serveertips

Knoflook- of sambalsaus erbij en je hebt snel, gezond en heerlijk geSmuld!

Bron

Internet, ietsje aangepast



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top