Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Traybake met kippendij, sinaasappel en venkel

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kippendijtjes
200 g krieltjes
2 venkels, in kwarten gesneden
1 sinaasappel
4 wortels
2 eetlepels groene olijven

Voor de dressing/ marinade:
1 tl mosterd
1 tl honing
1 tl olijfolie
sap van een halve sinaasappel
rasp van een halve sinaasappel
1 tl worcestersaus


HULPMIDDELEN

Bakplaat, Snijplank en mes


Traybake is je hele maaltijd bereiden op een bakplaat. Laat de oven het werk doen en in de tussentijd kun je je gasten ontvangen, je huis schoonmaken of een boek lezen! 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Marineer de kippendijtjes met een beetje mosterd en worcestersauce.
3. Snijd de venkel, wortel en krieltjes in vieren. En leg deze op de bakplaat.
4. Snijd de olijven door midden en leg deze samen met de kippendijtjes ook op de bakplaat.
5. Maak de marinade door alle ingrediënten daarvoor te mengen. Sprenkel de marinade over de groenten en kip op de bakplaat.
6. Plaats de bakplaat 30 minuten in de oven.

Eetsmakelijk

Tags, , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top