Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Romige groentesoep

  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

4 rode paprika;s, 8 tomaten,
400 g selderij, 8 middelgrote wortels,
4 stengels prei, 100 g sperziebonen,
1 liter water, Tabasco,
paprikapoeder, kerriepoeder,
peper, basilicum versgehakt,
1 (natriumarm) bouillonblokje


HULPMIDDELEN

Snijplank, mes, staafmixer of blender

Tags

Romige groentesoep naar een recept van het Diabetesfonds

Deze soep zit "boordevol" met groenten en door de soep te pureren met een staafmixer wordt het lekker romig. Zo krijg je lekker veel groenten binnen en hij vult goed.
Het recept stond in een mail van het Diabetes fonds en is bedoelt voor 4 personen, maar het is zo enorm veel groenten dat ik hem voor 8 tot 10 personen reken.
voor 4 personen was het maar 256 kcal. p.p.

Bereidingswijze

Snijd de paprika, tomaten, selderij, wortels en prei in stukjes.
Kook ze samen met de sperziebonen in 10-15 minuten gaar in 1 liter water met 1 natriumarm bouillonblokje.
Pureer dan met een keukenmixer of staafmixer tot een soep.
Breng de soep op smaak met tabasco, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en bestrooi met gehakte basilicum.

Tags

Serveertips

Zelf heb ik de soep op smaak gebracht met wat zout en een (rundvlees) bouillonblokje.
voor het serveren een eetl. kruidenroomkaas op de soep en wat tuinkruiden.
een heerlijke soep.
lekker met volkorenbroodjes of crackers.

Bron

Diabetesfonds



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 270258
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top