Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gigantische aardappelrösti uit de oven

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Olijfolie
30 gr boter, plus een extra klont
3 uien, in halve ringen
4 teentjes knoflook, fijngehakt
6 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 ½ kilo roodschillige aardappels
1 eetlpl zout
3 grote eieren, losgeklopt
½ bos bieslook, fijngesneden



Dit is een lekker aardappel gerecht. Je kunt er eventueel ook nog Emmenthaler of Gruyère door mengen.

Bereidingswijze

1. Schenk een flinke scheut olie en een flinke klont boter in een Koekenpan op middelhoog vuur.
2. Bak de uien en de knoflook 15-20 minuten zacht, zoet en goudbruin. Voeg de tijm toe de laatste minuten.
3. Laat langzaam afkoelen.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Rasp de aardappel en verpak ze in een schone theedoek, druk er zo veel mogelijk vocht uit.
6. Vet een springvorm van 23 cm in.
7. Meng de aardappelrasp in een grote kom met het ui-knoflook mengsel,zout, eieren, bieslook en versgemalen zwarte peper. Gebruik je handen om goed te mixen.
8. Zet 1 uur in de oven, hal het dan uit de oven en verdeel de 30 gr boter erover.
9. Haal uit de springvorm en serveer op een schaal.

Tags, , ,

Bron

Delicious



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top