Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Winter, stevige bruine bonensoep met spek

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 groot blik of grote pot bruine bonen
200 gr spekreepjes
0.5 el olijfolie
2 liter rundvlees bouillon van 4 tabletten
halve knolselderij
2 stengeltjes prei
2 winterpenen
2 uien
1 kruimige aardappel
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 bosje bladselderij
1 ambachtelijke rookworst, liefst van de slager
1 klein blikje tomatenpuree
scheutje worchestersaus
vers gemalen zwarte peper
zeezout


HULPMIDDELEN

Soeppan, koekenpannetje, kookpan


Het is winter, het is stevig koud en dan is een lekkere, verse, stevige, maaltijdsoep wel op zijn plaats. Het hoeft niet altijd erwtensoep te zijn. Deze eet ook makkelijk weg voor de kijkbuis. Snelle, xxl gevulde, winterse maaltijdsoep die niet alleen lekker, maar ook erg gezond is vanwege de hoge voedingswaarde.

Bereidingswijze

Neem een kleine koekenpan, doe er een klein beetje olijfolie in en bak de spekjes goed uit. Zodra de spekjes goed uitgebakken zijn schep ze uit de pan zonder het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Neem een kleinere pan met water en wel de rookworst ondertussen 20 minuten op 80 graden. Nooit laten koken! Zet een soeppan op, doe er 2 liter water in met 4 tabletten rundvlees bouillon, laurierblad en kruidnagel. breng aan de kook en laat kort trekken. Maak de groenten schoon, snijd knolselderij, winterpeen en aardappel in blokjes, snipper uitjes en snijd prei in ringen. Voeg toe aan de hete bouillon. Voeg bruine bonen toe met vocht en laat 20 minuten garen. Door de aardappel bindt de soep. Snipper bladselderij en voeg als laatste toe met de uitgelekte spekjes en de tomatenpuree. Verwijder laurier en kruidnagel, proef en breng op smaak met peper, zout en worchestersaus. Snijd als laatste de rookworst in plakjes en voeg toe. Als je snel en georganiseerd bent en goed kunt snijden is hij in 30 minuten klaar. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en eet smakelijk.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Lekker met knapperig stokbrood en natuurlijk een glas goede rode wijn.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top