Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Griekse spinazie-envelopjes

Door: henkboodschappen2

  • Europees Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


600 gram spinazie ( panklaar)
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 gram Feta, verkruimeld
125 gram crème fraîche
1 eetlepel gehakte basilicum ( Vers)
1 eetlepel gehakte oregano (vers)
zout en vers gemalen peper
100 gram pijn boom pitten
8 of 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid.


Verder heb je nodig


Bakplaat , bakpapier ingevet . oven

spinazie flapjes

Bladerdeeg met spinazie met een zeer apparte smaak iets mediteriaans , ook te gebruiken als een hartig tussen doortje of als borrelhapje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de spinazie en laat goed uitlekken.klop een ei los in een kom,voeg de knoflook ,feta en de crème fraîche met de kruiden toe, breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan lichtbruin.
Bereiden;
Halveer de plakjes bladerdeeg en rol ze eventueel iets uit met een deegrol ( bloem gebruiken).
Meng voorzichtig de spinazie door het feta mengsel en voeg de pijnboompitten toe..
Verdeel het spinaziemengsel over de gehalveerde deeglapjes.
Vouw de deeglapjes dubbel en druk de naden aan met een vork.
Smeer ze in met ei.
Leg de hapjes op het ingevette bakpapier op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten gaar.

Tags, ,

Serveertip

Te gebruiken als hartig hapje



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkboodschappen2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top