Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Griekse spinazie-envelopjes

  • Europees Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram spinazie ( panklaar)
2 eieren
1 teentje knoflook, geperst
150 gram Feta, verkruimeld
125 gram crème fraîche
1 eetlepel gehakte basilicum ( Vers)
1 eetlepel gehakte oregano (vers)
zout en vers gemalen peper
100 gram pijn boom pitten
8 of 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid.


HULPMIDDELEN

Bakplaat , bakpapier ingevet . oven

spinazie flapjes

Bladerdeeg met spinazie met een zeer apparte smaak iets mediteriaans , ook te gebruiken als een hartig tussen doortje of als borrelhapje.

Bereidingswijze

Blancheer de spinazie en laat goed uitlekken.klop een ei los in een kom,voeg de knoflook ,feta en de crème fraîche met de kruiden toe, breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan lichtbruin.
Bereiden;
Halveer de plakjes bladerdeeg en rol ze eventueel iets uit met een deegrol ( bloem gebruiken).
Meng voorzichtig de spinazie door het feta mengsel en voeg de pijnboompitten toe..
Verdeel het spinaziemengsel over de gehalveerde deeglapjes.
Vouw de deeglapjes dubbel en druk de naden aan met een vork.
Smeer ze in met ei.
Leg de hapjes op het ingevette bakpapier op de bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten gaar.

Tags, ,

Serveertips

Te gebruiken als hartig hapje



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkboodschappen2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top