Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde puntpaprika met courgetti en rode saus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Ingrediënten 2 personen:
17/18khd per portie

1 (rode) ui
1 teen knoflook
1 courgette
1 puntpaprika
250gram gehakt
50ml crème fraîche
200ml tomatensaus
1 tl sambal
2 el rode wijn azijn
2 el kikkoman sojasaus
2 eetlepels geraspte kaas 30+ OF parmezaanse kaas snippers (erg lekker)
Naar smaak korianderblad (potje) of vers
snufje chilipoeder
snufje paprika poeder
snufje peper



-

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180c

Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit dit met kokosolie in een pannetje.

Voeg de gehakt toe en rul dit met wat sambal, peper, chilipoeder, paprikapoeder.

Doe dan de kikkomansaus, rode wijn azijn in de pan en laat dit even intrekken.

Vervolgens de tomatensaus en crème fraîche, laten koken en dan op een laag vuurtje door laten pruttelen.

Snijd dan de puntpaprika door de helft en vul de paprika met wat gehaktmengsel met de saus
Doe er dan wat koriander op en maak het af met de geraspte kaas of parmezaanse kaas.

Bak de puntpaptika dan af voor 30min

In de tussentijd rasp je de courgetti met de Spirelli en bak het kort in een apart pannetje.

Tags

Serveertips

Heb je geen spirelli, of geen zin in om te raspen en apart bakken, snij de courgette dan in stukjes en voeg dit bij de tomaten saus (na het gehakt)

Bron

Oanhs



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bo1988
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top