Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bloemkoolnasi met sate

Door: bo1988

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten 4 personen:
10.5khd per persoon

1 bloemkool
1/6 ui
1 teentje knoflook
1/6 witte kool
1 prei
1/2 paprika
1 handje taugé
5 el kikkoman sojasaus
2 tl komijnzaad
2 tl korianderzaad
2 tl sambal
1 flinke el kokosolie
(optioneel, ei)

Satésaus:
1/6 ui
1 teentje knoflook
1a2 tl sambal
5 flinke el pindakaas
snufje komijnzaad
snufje korianderzaad
+/- 100ml ongezoete sojamelk of kokosmelk

Marinade:
2 kipfilets
1/6 ui
1 teentje knoflook
4 el kikkoman sojasaus
2 tl sambal
1 flinke el geraspte kokos
snufje komijnzaad
snufje korianderzaad


Verder heb je nodig


-


--

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Kipsaté
Snijd de kipfilet in blokjes en doe het in een schaal met alle ingrediënten voor de marinade
Laat het minimaal een uur in de koelkast marineren

Na het marineren rijd je de kip aan satéprikkers en grill of bak je ze gaar voor ongeveer 10min in kokosolie

Satésaus:
Snijd de ui en knoflook in fijn en fruit het in een pannetje met kokosolie
Doe dan alle ingrediënten in de pan behalve de sojamelk of kokosmelk
Meng alles goed samen en giet de soja of kokosmelk bij het geheel
Kijk wat je fijn vindt qua structuur, als het te stevig is doe je er meer melk bij, ander meer pindakaas

Nasi:
Rasp de bloemkool fijn en snijd de andere groenten in kleine stukjes
Verwarm de kokosolie in een ruimte pan en fruit de ui en knoflook
Doe dan alle kruiden bij de ui en knoflook, voeg dan de bloemkool en de groenten toe en bak dit voor een paar minuten
Het is klaar als de groenten goed zijn, dus proef af en toe of het op smaak is en de groenten gaar 🙂

Maak een bord op met nasi, saté en de satésaus. Maak het af met wat frisse koriander en klaar is kees!

Tags

Bron

Oahns



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bo1988
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top