Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Shakshuka

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

2 tl komijnzaadpoeder
2 tl gedroogde oregano
1 knoflookteen, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1 chilipeper, fijngesneden
1 blikje tomatenblokjes
3 eieren
1 bosje peterselie, fijngesneden
50 g feta, gekruimeld
olie
peper en zout


HULPMIDDELEN

Lage pan met een dikke bodem. Snijplank en mes


Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht dat je de hele dag door kunt eten. Het komt oorspronkelijk uit het midden-oosten maar je kunt het inmiddels over de hele wereld eten. 

Bereidingswijze

1. Bak de komijnzaadpoeder en de oregano kort aan in een beetje olie. Voeg vervolgens de knoflook, chilipeper en ui toe en bak deze 2 minuutjes mee.
2. Voeg dan de tomatenblokjes toe en een beetje peper en zout. Laat dit 3 minuutjes sudderen.
3. Doe de eitjes bij de saus en plaats hier een deksel overheen. Laat de eitjes in ongeveer 3 minuten gaar worden.
4. Maak het gerecht af met de peterselie en feta.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Serveer met een gegrild wit broodje



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top