Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oercrackers (paleo)

Door: parel62

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


* 50 gram Amandelmeel
* 60 gram sesamzaad
* 50 gram pompoenpitten
* 30 gram zonnebloempitten
* 1 eetlepel gesmolten kokosolie
* 2 eieren
* 1 theelepel Keltisch zeezout
* peper vers gemalen
* kruiden naar smaak dit kan zijn Italiaanse kruiden of Provencaalse
of kerrie net wat je lekker vind


Verder heb je nodig


Deegroller


AL een hele  poos leef ik 80/20  op de Paleowijze
Waarom ? vragen ze me vaak.
Zakjes en pakjes zijn al bijna niet meer te vinden hier in huis en  ingredienten probeer ik  vaak te vervangen voor produkten die beter voor me zijn ook vanwege mijn darmen  en opgeblazen gevoel  en pijn in buik. Dit gaat nu  echt super.
Deze ontbijtcrackers eet ik inmiddels niet alleen als ontbijt maar ook bij een  soepje of als tussendoor.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden
Doe de helft van de zaden in een hoge mengkom samen met het ei en de kokosolie.
Maal het fijn met de staafmixer of Keukenmachine.
Doe het in een grote kom.
Voeg de rest van de zaden en zout en peper en de kruiden naar smaak toe.
Meng alles door elkaar tot een soort deegbal.
Leg een stuk bakpapier op het aanrecht
druk hier de deegbal plat
Pak een ander vel bakpapier en leg deze er boven op.
Rol dit uit tot 3 mm en 4 mm dik me teen deegroller of fles
Verwijder het bovenste stuk bakpapier.
Snijd de deeglap ik mooie stukjes in rechthoekjes of vierkantjes en plaats deze in de oven op de bakplaat in het midden van de oven.
Bak het 20 tot 25 min in de oven af en toe even kijken ze mogen bruin worden niet zwart daarom af en toe even controleren

Tags

Serveertip

Beleggen met fijne vleeswaren stukje kaas of pindakaas



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van parel62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top