Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kipfilet in Italiaanse champignonsaus, Smullen!

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 kipfilets, schoongemaakt
1 klein blikje tomatenpuree
Scheutje olijfolie
Gedroogde Italiaanse kruidenmix
Versgemalen p&z

50 gr boter + scheutje olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, in schijfjes
400 gr champignons, middelgroot, in schijfjes
1 el gerookt paprikapoeder
1 blik tomaten op sap
1 tuinkruidenbouillonblokje
1 zak verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, salie en tijm)
50 gr geraspte mozzarella
Versgemalen p&z


HULPMIDDELEN

Snijplank
Scherp mes
Mengkom
Braadpan


Van de week dit gerecht bij onze schuin-onderbuurman, het Italiaans restaurant, gehaald.
En warempel, het was Smullen geblazen, terwijl we normaal gesproken iets hebben van: nou ja, we hebben in ieder geval iets binnen... maar geen 2e keer dit bestellen..

Vandaag geprobeerd het zelf te maken, en het is niet alleen gelukt, het was veeeel lekkerder!!!
Hier het recept...
 

Bereidingswijze

Meng de tomatenpuree met een scheutje olie om te verdunnen en breng op smaak met kruidenmix, p&z.
Wrijf hier de kipfilets mee in en laat een uurtje intrekken, of langer mag ook natuurlijk.

Smelt de boter en voeg de olie toe. Bak de kipfilet om en om aan tot ze een mooi kleurtje hebben.
Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt even apart.
Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook, voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Bestrooi met het paprikapoeder, schep alles goed om.
De tomaten met het sap toevoegen en het tuinkruidenbouillonblokje, duw de tomaten stuk met een pollepel.
Leg de kipfilets en de verse kruiden in de saus en laat afgedekt een half uurtje sudderen.
Roer dan de kaas door de saus, laat ze iets smelten en dan Smullen maar!
Buon appetito!

Tags

Serveertips

Lekker met pasta - wij hadden er brede lintpasta bij (pappardelle??) - en gemende Italiaanse groenten bij..

Bron

Inspiratie opgedaan bij de onderbuurtjes



Leuk recept? Deel het
Reacties (20)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top