Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

broodsalade

  • Fusion Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2rode uien
beetje zonnenbloem olie
1/2 oud brood
100 ml jus van wat dan ook ,
zout en peper udm
1kg tomaten , lekker rijp , liefst gemengd
5 sjalotten
1 el thym blaadjes
2el zout ( ja 2 )
bos lente ui , groen en wit gescheiden in dunne ringen
3 el balsamico azijn
2 el fijn gesneden bieslook


HULPMIDDELEN

Oven
mengkom
vergiet
bakschaal
grilpan


Broodsalade of panzanella ,  heerlijk anti-verspillings salade met een twist

Bereidingswijze

Zet je oven op 180 graden , pel de uien en sjalot , besprenkel met wat olie , en karamelisseer ze in 20 minuten
breek je brood in hapklare stukken , besmeer met de helft van de jus , bak krokant en goudbruin laat afkoelen en gelijk na het bakken peper en zout erop ,
snijdt de tomaten in blokjes , voeg thym en de 2 el zout toe in je kom, meng goed en laat 20 minuten staan.
er komt nu veel vocht vrij, giet af in je vergiet , voeg ui en sjallot toe zet nog voor 3 minuten onder je grill
verwarm ondertussen de rest van de jus , voeg balsamico, en bosui toe, verwarm goed .
meng alles door elkaar , serveer direct


Tags, ,

Serveertips

.

Bron

Http://www.bbc.co.uk/food/chefs/tom_kerridge



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top