Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Goudse boerenkaas tosti uit de oven met gedroogde tomaat

Door: KaasMaandag

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


4 dikke boeren boterhammen
2 el pesto (zie recept)
2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
6 gedroogde tomaatjes op olie
4 plakken Goudse boeren kaas

Extra nodig:
tosti apparaat, contactgrill, of oven

Pesto:
1 bosje verse basilicum
1 teen knoflook
1 el geraspte oude boerenkaas of Parmeggiano Reggiano
1 el pijnboompitten
ca. 50 ml extra vergine olijfoliezout en pepe


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Burgers en hotdogs move over: in 2017 staat overal de tosti op het menu! Maar wat leuk is om te zien aan deze trend is dat er meer is dan alleen de klassieke ham-kaas tosti. Maak bijvoorbeeld deze vairant met parmaham en zongedroogde tomaatjes. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smeer de boterhammen met pesto.
Beleg 2 boterhammen met ham en verdeel de gedroogde tomaten erover.
Beleg royaal met de Goudse boerenkaas en leg de bovenste helft erop.
Bak de tosties in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 min. in het midden van een op 200 ºC. voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Snij het brood diagonaal door.

Zelf pesto maken:
Pluk de blaadjes van de basilicumstelen.
Maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten in de Keukenmachine fijn.
Voeg tijdens het malen zoveel olijfolie toe dat er een dik, net vloeibare pesto ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.

Bewaar de pesto in een potje met een laagje olijfolie erop.
Eet smakelijk!

Tags, , , ,

Bron

Dit recept is afkomstig van Kaas.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top