Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip in een tomaten-basilicum roomsaus

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 250 ml kippenbouillon
* 60 ml droge witte wijn
* Sap van 1 citroen
* 500 ml slagroom
* 2 eetlpls boter
* ¾ theelpl zeezout
* ¼ theelpl zwarte peper
* 45 gr Parmezaan, geraspt
* 2 eetlpl olijfolie
* 4 platgeslagen kipfilets
* 30 gr bloem
* 3 tomaten in dunne plakjes gesneden
* 3 teentjes knoflook, fijngehakt
* 3 eetlpl verse basilicum



Heel erg lekker!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
2. Verwarm de bouillon en de wijn in een sauspan op middelhoog vuur en laat inkoken tot 1/3.
3. Zet het vuur lager en voeg het citroensap en de slagroom toe.
4. Verwarm tot het gaat pruttelen en voeg de boter toe, 1 eetlpl per keer.
5. Zet het vuur lager en roer af en toe door.
6. Verwarm de olie in een Koekenpan en haal de kip door de bloem, schudt overtollige bloem er af en bak ongeveer 4 minuten aan beide kanten.
7. Leg de kip in een platte ovenschaal, dek af met folie en zet in de oven om warm te houden.
8. Verhit een eetlpl olie in dezelfde pan en leg de tomatenplakjes er gescheiden van elkaar in.
9. Bestrooi met zout en peper.
10. Laat ongeveer 4 minuten bakken tot ze beginnen te karamelliseren.
11. Roer de tomaten door en voeg de knoflook toe, laat verder bakken en roer af en toe door.
12. Het tomatenmengsel zal aan de bodem plakken en dat moet ook.
13. Het betekent dat de tomaten afbreken en de natuurlijke fructose werkt. Zet het vuur laag.
14. Haal de kip uit de oven en snij diagonaal in plakken.
15. Voeg toe aan het tomatenmengsel en roer goed door.
16. Voeg de Parmezaan toe aan de romige saus en roer tot ze is gesmolten.
17. Breng op smaak met zout en peper.
18. Schenk de saus over de kip en toer goed door elkaar.
19. Bestrooi met basilicum en meer Parmezaan en zet terug in de oven terwijl je de side dishes maakt.

Tags, , ,

Bron

Delicious



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top