Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Loempiataart

  • Aziatisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 300 g kipfilet
* 3 el sojasaus + een beetje om te serveren
* 400 g Oosterse wokgroenten (met veel taugé)
* 8 vellen filodeeg
* 1 hand cashewnoten
* 3 eieren


HULPMIDDELEN

Springvorm 24 cm


Smullen!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
Verwarm 1 el olie in een Wokpan en voeg de kip toe, gevolgd door peper, zout en 1 el sojasaus.
3. Bak de kip kort om en om en voeg dan de groenten toe, gevolgd door nog 1 el sojasaus. Bak zo'n 4 minuten, de kip hoeft niet gaar te zijn, want hij gaart straks na in de oven.
4. Neem een springvorm met een doorsnede van 24 cm en leg 1 vel filodeeg op de bodem. Leg er vervolgens 6 vellen omheen met de helft van het vel uit de springvorm hangend. Houd 1 vel achter.
Schep het groenten-kipmengsel in de springvorm.
5. Hak de cashewnoten in grove stukjes en strooi deze over de vulling.
6. Klop de eitjes met 1 el sojasaus en wat peper los, giet over de vulling. Verdeel met een lepel het ei een beetje door de vulling.
7. Leg dan het overgebleven filodeegvel midden op de vulling. Sla tot slot de overhangende vellen naar binnen, zodat de taart aan de bovenkant dichtgemaakt is met filodeeg.
Bestrijk de bovenkant licht met olie.
8. Zet de taart laag in de oven en bak 'm in 45 minuten goudbruin. Houd 'm goed in de gaten want filodeeg kan snel verbranden. Als het te hard gaat, kun je desnoods de bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
Haal de taart dan uit de oven, snijd in punten en serveer met nog een klein beetje sojasaus.

Tags,

Bron

Foodquotes



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top