Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wildpeper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram wildpoulet (hert, ree of haas)
300 ml rode wijn
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
3 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
2 uien
1/2 rode peper zonder zaden
Olijfolie
100 gram spekreepjes
75 gram bloem
1 mini-blikje tomatenpuree
400 ml vleesbouillon
1 kleine winterpeen
1 klein potje zilveruitjes
1 bosje bieslook
Evt. zout en versgemalen peper


HULPMIDDELEN

Ruime braadpan
Plasticfolie
Grote kom
Zeef
Garde


Na lang zoeken vond ik eindelijk een goed recept om zelf wildpeper te maken. Het basisrecept is van Rudolph van Veen, maar inmiddels heb ik het recept naar eigen smaak aangepast. Zo heb ik de hoeveelheid kruiden in de marinade verhoogd, de rode peper verminderd en tot slot laat ik de zilveruitjes en winterpeen mee stoven in plaats van apart aanbakken. 
Een heerlijk recept voor Kerst of het najaar.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine blokjes. Doe deze vervolgens samen met de rode wijn, kruidnagels, rozemarijntakjes en laurierblaadjes in een ruime kom en dek dit af met folie. Laat dit vervolgens minimaal 3 uur marineren in de koelkast.

Laat het vlees na het marineren goed uitlekken, vang de marinade op. Verwijder de kruidnagels, rozemarijn en laurier.

Snijd de knoflookteentjes in kleine stukjes, zo ook de peper en de uien.
Verhit wat olijfolie in de Braadpan.
Bak de spekblokjes ongeveer vijf minuten.
Dep het gemarineerde vlees goed droog en voeg dan het vlees toe aan de spekblokjes.
Bak het vlees rondom bruin en voeg de knoflook, ui en rode peper toe. Bak het geheel nog even kort en schep dan alles uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie in de braadpan met het bak vet en roer de bloem en tomatenpuree erdoor.
Bak dit circa 2 minuten en voeg dan al roerend de koude marinade en vleesbouillon toe. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Schep het vleesmengsel terug in de pan en laat het geheel op laag voor met deksel op de pan in circa 1 uur gaar stoven.

Schil en snijd de winterpeen in stukjes. Laat de zilveruitjes uitlekken. Voeg deze twee ingrediënten na 30 min toe aan het vlees dat stooft.

Garneren met verse bieslook.

Tags

Bron

Variatie op het recept van Rudolph van Veen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DonneeJetten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top