Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

  • Scandinavisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 24 personen

Boter en bloem voor de vorm
1 kg zachzure appels (plm. 6 à 7 stuks)
2 eetlepels citroensap
4 eieren (M)
250 gram + 75 gram suiker
mespunt zout
125 gram boter
1/8 ltr melk
300 gram zelfrijzend bakmeel
kaneel naar smaak
75 gram gehakte of geschaafde amandelen
eventueel nog poedersuiker om te bestrooien


HULPMIDDELEN

Rechthoekige bakvorm van plm. 32x39 cm met een minimale hoogte van 3,5 cm
of voor de helft van de ingrediënten een springvorm van 26 cm doorsnede
pannetje
mixer of keukenmachine
bakpapier


Het bijzondere aan deze Zweedse appeltaart is dat de boter en de melk aan de kook gebracht moet worden en heet door de losgeklopte eieren etc. gemengd wordt.
Het recept van deze Zweedse appeltaart kwam ik steeds weer tegen en iedere keer dacht ik "die moet ik maken". De taart is erg lekker en eenvoudig te maken. Het kan niet mis gaan.
Je kunt de appeltaart in een rechthoekige vorm bakken (32x39 cm: 24 personen) of met de helft van de ingrediënten in een springvorm van 26 cm doorsnede (12 - 14 personen).
Je kunt de taart in plaats van met appels ook met kersen, kruisbessen, abrikozen of rabarber bakken.

Bereidingswijze

Bakvorm invetten of bekleden met bakpapier.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
Vermeng de appelschijfjes met het citroensap zodat ze niet bruin worden.

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht.

Eieren, 250 gram suiker en een mespunt zout dik schuimig kloppen met een garde, mixer of Keukenmachine.
Ondertussen de melk met de boter aan de kook brengen. De hete melk/boter - tijdens het kloppen - langzaam door de eimassa mengen.
Zelfrijzend bakmeel met een spatel of garde voorzichtig door de eimassa mengen (niet meer echt kloppen).

Deeg in de - ingevette of met bakpapier beklede - bakvorm gieten en gelijkmatig over de vorm verdelen.
Schijfjes appel over het deeg verdelen.
Meng de overgebleven 75 gram suiker met kaneel en strooi dit over de taart.
Verdeel de amandelen over de taart.
.
Taart ongeveer 35- 45 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. (Hou de taart wel een beetje in de gaten, want elke oven is anders).

Taart af laten koelen. Eventueel met poedersuiker bestrooien en in stukken snijden.

Tags, , , ,

Serveertips

Lekker met slagroom.

Ook lekker met andere soorten fruit.

Bron

Tijdschrift Kochen & Geniessen



Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top