Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Kerst Stoofperen

Kerst Stoofperen

Door: Mokia

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-12-2016

Ingrediënten 6 personen


2 Kg Gieser Wildeman peren
1 Kaneelstok
2 Kruidnagels
1 steranijs
100 gr. Rietsuiker
250 cc. Rode bessensap ( 1 flesje )
scheut Cassissiroop
Water


Verder heb je nodig


Pan
Schilmesje


Lekkere peertjes zonder alcohol

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd ze in vieren, doe ze in de pan samen met de steranijs, kaneel, kruidnagel, bessensap, rietsuiker, cassissiroop en het water.
gebruik zoveel water tot de peren bijna helemaal onderstaan.

Laat de peren zachtjes koken tot ze gaar zijn (ongeveer 1 uur ligt aan het formaat van de peren)

Af laten koelen in het kookvocht.

Tags

Serveertip

Evt. het vocht afbinden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mokia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top