Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kerst Stoofperen

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

2 Kg Gieser Wildeman peren
1 Kaneelstok
2 Kruidnagels
1 steranijs
100 gr. Rietsuiker
250 cc. Rode bessensap ( 1 flesje )
scheut Cassissiroop
Water


HULPMIDDELEN

Pan
Schilmesje


Lekkere peertjes zonder alcohol

Bereidingswijze

Schil de peren en snijd ze in vieren, doe ze in de pan samen met de steranijs, kaneel, kruidnagel, bessensap, rietsuiker, cassissiroop en het water.
gebruik zoveel water tot de peren bijna helemaal onderstaan.

Laat de peren zachtjes koken tot ze gaar zijn (ongeveer 1 uur ligt aan het formaat van de peren)

Af laten koelen in het kookvocht.

Tags

Serveertips

Evt. het vocht afbinden



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Mokia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top