Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ananas-kaastaart met koekjesbodem

Ananas-kaastaart met koekjesbodem

Door: marcdepester

  • Belgisch Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-2016

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:
100 g speculaaskoekjes
100 g Bretoense boterkoekjes
60 g boter (+ 1 eetl. om in te boteren)
3 eetl. walnootpitten
1 citroen (bio)
2 eetl. rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
0.25 koffiel. kaneel
0.25 koffiel. gemberpoeder

Voor de vulling:
500 g halfvolle verse kaas (plattekaas)
200 g ananasstukjes op sap (blik)
3 eieren
1 eidooier
1 dl room
50 g rietsuiker
50 g bloem



Lekkere taart , goed voor 8 porties.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Verkruimel de koekjes volledig: doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegrol of glazen fles.
- Hak de walnoten grof.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit 1/2 citroen.
- Laat de ananasstukjes goed uitlekken en dep wat droog.

Bereiding: 10 min. + 1 u in de oven
1. Smelt de boter en meng met de koekjeskruimels, de grofgehakte walnoten, de gember, kaneel en de 2 eetl. rietsuiker. Boter een springvorm in of bekleed een hoge taartvorm (4 cm hoog, Ø 24 cm) met een goed ingeboterd vel alumi-niumfolie.

2. Meng de verse kaas met de 3 eieren en de eidooier. Schep er ook de 50 g rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de bloem, het citroensap, de geraspte citroenschil, de ananasstukjes en de room door. Verdeel het kaasmengsel over de koekjesbodem.

3. Schuif de taart gedurende 15 min. in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur tot 160 °C en bak nog 45 min. Dek de taart indien nodig af met wat aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin kleurt. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
Afwerking:
Laat de taart afkoelen, zet koel weg en dien goed fris op.

Tags

Serveertip

Versier deze kaastaart met wat vers rood fruit. Dien op met een straaltje frambozencoulis.

Bron

Colruyt recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top