Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

FEESTELIJKE VOL AU VENT VAN KALKOEN MET WILDBALLETJES, KASTANJES, BOSPADDENSTOELEN EN HUISGEMAAKTE KROKETTEN

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de kroketten:
1 eidooier
bloem
zout
1 kg bloemige aardappelen
nootmuskaat

Voor de panade:

bloem
3 eiwitten
200 g paneermeel
peper en zout

Voor de vol au vent:
Solo (boter)
4 kalkoenbouten
een scheutje sherry
1/5 l wildfond
room
dille
1 zakje kastanjes
tijm
1 bakje gemengde bospaddenstoelen
versgemalen peper
zeezout

Voor de wildballetjes:
300 g gehakt van fazant
een handvol hazelnoten
een handvol veenbessen
1 ei
1 el broodkruim
vers gemalen peper

Voor de bladerdeeghapjes:
1 vel bladerdeeg
chiazaad
1 eidooier



Feestelijk top recept dat prima smaakt ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de aardappelen, kook ze gaar en laat ze even kort droogkoken. Pureer ze met een passe vite tot een fijne aardappelpuree. Meng er de eidooier door en breng op smaak met noomuskaat. Laat afkoelen.
-Doe de puree in een spuitzak en spuit er kroketten mee op een bebloemd werkvlak.
-Klop de eiwitten los en kruid met peper en zout.
-Haal de kroketten door de bloem en het eiwit.

-Verhit een klontje solo in een pan en bak de bouten rondom goudbruin. Kruid met peper en zout en blus met een scheutje sherry.
-Voeg de fond toe, dek af en laat op een zacht vuur garen (de gaartijd hangt af van het gewicht van de kalkoen bouten, maar laat vooral op een zacht vuur garen).
-Laat inkoken met de room en werk af met verse dille.
-Hak de noten en bessen en meng door het gehakt. Doe de eidooier en het broodkruim erbij. Klop het eiwit stijf en spatel door het gehakt.
-Maak je handen nat en rol er balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in Solo.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Steek ringetjes of vormpjes uit het deeg .
-Klop de eidooier los met wat water en strijk er de rondjes of vormpjes mee in. Verdeel er het chia zaad over en zet in de oven tot ze mooi bruin zijn. Om een €kuipje' te maken maak je meerdere ringetjes, laat 2 ringetjes heel en steek uit de andere kleinere ringetjes.
-Zet de volle ronde onderaan en stapel daarop de uitgestoken ringetjes (zo krijg je een kuipje. Strijk in met het ei en zet in de oven.
-Maak de champignons schoon.
-Verhit een klontje Solo en bak de champignons mooi bruin. Werk af met tijm, vers gemalen peper en zeezout. ---Bak de kastanjes mooi bruin.
-Verhit de olie op 180C en bak de kroketten mooi goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top