Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

BRIE-NOTENKROKETJE MET VIJGENCOMPOTE EN LAUWE LUIKSE SIROOP

Door: marcdepester

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


250 g brie
20 noten naar keuze
1 plantje dragon
20 g bloem
2 eiwitten
20 g panko of paneermeel
2 el Solo Vloeibaar (boter)
6 vijgen
100 g kristalsuiker
4 el Luikse siroop



Makkelijk en super lekker voorgerecht om een feestelijke maaltijd mee te beginnen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij het stuk brie in 4 gelijke stukken.
-Duw in elk stuk zo'n 5 noten en enkel blaadjes dragon.
-Doe de bloem, eiwitten en het paneermeel in 3 borden.
-Rol elk stuk kaas eerst door de bloem, dan door de eiwitten (let erop dat elk oppervlak goed bedekt is met eiwit) en vervolgens door het paneermeel.
-Snij de vijgen in kwartjes.
-Verhit de Solo in een pan en laat de vijgen er samen met de suiker een kwartiertje in stoven en karameliseren.

-Frituur intussen de kaas in 3 minuten op 160°C.
-Verwarm de Luikse siroop lichtjes in een pan, met enkele druppels water bij.
-Schep de vijgen op de borden en dresseer de brie-notenkroket erbovenop. Schep de siroop ernaast. Versier eventueel met nog wat noten en een takje dragon.

Tags

Serveertip

*Gebruik liefst Japans paneermeel (panko). Je vindt dat in de meeste Chinese supermarkten, en de textuur wordt zo nog krokanter.

Bron

Solo open kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top