Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus

  • Vis Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 16 coquilles, schoongemaakt, drooggedept
- zout, peper
- bloem
- olijfolie

Voor het karameliseren:
- 1 el limoensap
- 3 el bruine suiker
- 1 tl vissaus
- 1 tl sojasaus

Voor de saus:
- sap van 1 limoen
- 300 ml visbouillon
- 2 el honing
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 4 partjes limoen
- 2 bosuitjes, in dunne ringen
- 1 el maïzena



Een heerlijk voorgerechtje. Kan trouwens ook goed als tussengerecht wanneer je meerdere gangen hebt. Is erg gemakkelijk te maken. Fijn als je gasten hebt want je kunt het sausje al van te voren maken en de coquilles klaarzetten.

Bereidingswijze

- Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
- Breng intussen de ingrediënten voor het sausje (behalve de maïzena) aan de kook. Bind met maïzena tot een mooie saus.
- Doe op elk bord een schep van de saus en verdeel de coquilles over 4 borden.
- Garneer met fijngesneden bosui en een partje limoen.

Tags, , ,

Serveertips

Je kunt het ook serveren op een bedje van geroerbakte paksoi met het sausje in een bakje ernaast.

Bron

ELLE eten In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top