Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde kwartel met gorgonzolasaus

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Ingrediënten kwartel:
-6 ontbeende kwartels (met drumsticks maar zonder vleugels)
-12 repen ontbijtspek
-1 el olijfolie

Ingrediënten vulling:
-2 el olijfolie
-2 uien, grof gesneden
-1 laurierblad
-1 tl gedroogde oregano
-1 el basalmicoazijn
-50 gr walnoten, geroosterd
-3 gedroogde pruimen, geweld

Ingrediënten gorgonzolasaus:
-80 gr Gorgonzola Dolce verkruimeld
-125 gr Mascarpone
-300 ml slagroom
-3 takjes tijm



Voor deze kerst heb ik voor een van de hoofdgerechten gevulde kwartel gekozen. Een wild gevogelte met een verfijnde smaak. Bij dit recept wikkel je de kwartel in met spek: ontzettend feestelijk! De vulling met pruimen en de romige gorgonzolasaus maakt het gerecht helemaal af. 

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
1. Doe de gesneden ui en 2 eetlepels olijfolie in een Koekenpan en zet op halfhoog vuur. Bak dit ongeveer 5 minuten. Doe het laurierblad en de oregano erbij en bak tot de uien goudbruin en zacht zijn.
2. Neem de pan van het vuur, roer de balsamicoazijn er doorheen en breng op smaak met peper en zout. Laat dit afkoelen.
3. Hak de walnoten in kleine stukjes en snijd de pruimen klein.
4. Leg 2 repen ontbijtspek op het aanrecht of op een snijplank. Leg daarop een kwartel met de huid naar beneden. Smeer 2 eetlepels van het afgekoelde uienmengsel op de kwartel. Strooi er 1/6 deel van de walnoten en pruimen op. Vouw de kwartel dicht en rol het verder op in de spek. Herhaal dit voor de andere 5 kwartels.
5. Verwarm de oven op 180 ℃.
6. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur. Bak de kwartel 1-2 minuten rondom goudbruin in olie.
7. Leg de gebakken kwartel op een lichtjes ingevette bakblik en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
8. Doe alle ingrediënten voor de gorgonzolasaus in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook op halfhoog vuur tot de gorgonzola en mascarpone gesmolten zijn. Serveer deze romige saus bij de gevulde kwartel.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top