Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lamington Christmas Cake

  • Australisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

Ingrediënten biscuit:
- 5 eieren
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 1 snufje zout
- 135 gr patentbloem
- 15 gr maïzena

Ingrediënten vulling:
- 500 ml slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- 750 gr aardbeien

Ingrediënten glazuur:
- 300 geraspte kokos
- 750 gr poedersuiker
- 50 gr cacaopoeder
- 20 gr ongezouten roomboter
- 180 ml melk

Ingrediënten verse vruchtenkrans:
- 200 gr aardbeien
- 100 gr frambozen
- 100 gr rode bessen
- 100 gr goud bessen
- Verse muntblaadjes


HULPMIDDELEN

Spuitzak, ster-mondstuk


Een prachtige taart voor de feestdagen! Ik vind het vooral leuk om een klassieker een eigen draai te geven. 

Bereidingswijze

Bereidingswijze biscuit:
1. Verwarm de oven voor op 180 ℃.
2. Bekleed de bodem van een 24 cm bakblik met een cirkeltje bakpapier. Niet invetten!
3. Doe de eieren, de suiker en het zout in de kom van een Keukenmachine voorzien van een gardeopzetstuk. Mix op hoge snelheid tot het beslag lobbig is (en je kan er lijntjes in trekken). Giet het beslag in een grotere kom.
4. Weeg de bloem en de maïzena af in een kom en zeef de helft boven het beslag en spatel het er voorzichtig doorheen. Zeef de rest eroverheen en spatel het ook er doorheen.
5. Giet het beslag in het bakblik en tik het blik 3-4 keer op het aanrecht om de luchtbellen te laten ontsnappen.
6. Bak de biscuit in de oven in ongeveer 35 minuten gaar. (De biscuit is klaar als de cake terugveert wanneer je het lichtjes indrukt.)
7. Laat de biscuit ondersteboven 15 minuten koelen in het blik. Draai het blik om en haal een mes langs de binnenrand van het blik. Haal de cake vervolgens uit het blik en laat verder afkoelen.

Bereidingswijze vulling:
Zorg voor een RVS kom dat 1 uur in de koeling is geweest om de slagroom in te kloppen.
Zorg dat de slagroom erg koud is.
1. Wel de gelatine in water, knijp het niet uit terwijl je het in een schaaltje doet. Zo nodig doe er nog 1 el water bij. Verwarm de gelatine in de magnetron om het op te lossen. Laat het wat afkoelen.
2. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf. Voeg aan het eind de gelatine toe en klop het nu stijf. Schep de room alvast in een spuitzak voorzien van een ster-mondstuk.
3. Was en droog de aardbeien en verwijder de blaadjes.

Bereidingswijze glazuur:
1. Doe de poedersuiker en cacao in een kom en voeg hier de melk en de boter aan toe. Verwarm het mengsel au-bain-marie.

De taart in elkaar zetten:
1. Snijd de biscuit in drieën en stapel ze weer op elkaar.
2. Zet de gesneden taart op een cakekartonnetje op een rek en giet het glazuur erover heen. (Bewaar een beetje glazuur voor later.) Breng de geraspte kokos aan op de zijkant van de taart rondom. Zet de taart 5 minuten in de vriezer.
3. Haal de taart uit de vriezer en zet hem alvast op een serveerschaal. Haal met behulp van een cakelifter de bovenste twee lagen van de taart af en zet ze even opzij.
4. Leg en verdeel aardbeien op de biscuitbodem met de smalle top omhoog. Spuit nu alle loze ruimtes vol met slagroom.
5. Leg nu voorzichtig het middelste deel van de taart erop en vul opnieuw met aardbeien en slagroom.
6. Leg nu het bovenste deel van de taart erop en garneer de taart door een krans van vers fruit en muntblaadjes te maken.

Tags, ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top