Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Crostini assorti

  • Italiaans Amuse
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Ingrediënten:
-36 sneetjes (zuurdesem) stokbrood
-2 el extra vergine olijfolie
-versgemalen peper en zout

Avocado en feta:
-1 kleine avocado, in plakjes
-1 el limoensap
-50 g feta, verkruimeld
-1 tl zwart sesamzaad

Geitenkaas en gegrilde perzik:
-1 perzik, in dunne partjes
-100 g verse geitenkaas
-1 el citroentijm blaadjes

Asperges en kappertjes:
- 60 g zachte roomkaas
-1 bosje miniasperges, geschaafd
-1 el kleine kappertjes
- kleine muntblaadjes

Pesto en tomaat:
-75 g ricotta salata (gezouten, harde ricotta), geschaafd
-4 grote kerstomaten, in plakjes
-2 el pesto
-kleine blaadjes paarse basilicum

Erwten en ricotta:
-120 g verse ricotta
-70 g diepvriesdoperwten, geblancheerd, licht geprakt
-fijngeraspte pecorino

Gorgonzola, vijg en walnoot:
-100 g gorgonzola, in dunne plakjes
-2 verse vijgen, in plakjes
-25 g walnoten, geroosterd en gehakt



Serveer deze verschillende soorten crostini's op een grote houtenplank: ziet er gezellig en feestelijk uit!

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk sneetjes brood licht met olie en verspreid ze over de bakplaten. Bak ze 4-5 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn; keer halverwege om. Laat afkoelen.
2. Besprenkel voor de avocado-fetacrostini avocado met limoensap en beleg er 6 crostini mee. Bestrooi met feta en sesamzaad.
3. Verwarm voor de geitenkaas-perzikcrostini een grillpan voor op hoog vuur. Gril partjes perzik 1 minuut aan elke kant of tot ze licht geschroeid zijn. Besmeer 6 crostini's met geitenkaas en beleg met perzik. Bestrooi met citroentijm.
4. Besmeer voor de asperge-kappertjescrostini 6 crostini's met roomkaas en beleg met asperges, kappertjes en munt.
5. Verdeel voor de pesto-tomaatcrostini ricotta salata over 6 crostini's. Beleg met tomaat, pesto en basilicum.
6. Besmeer voor de erwten-ricottacrostini 6 crostini's met ricotta, verdeel de geprakte erwten erover en bestrooi met pecorino.
7. Verdeel voor de gorgonzolacrostini met vijgen en walnoot de gorgonzola over 6 crostini's. Beleg met vijgen en bestrooi met gehakte walnoten.
8. Bestrooi alle crostini's met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.

Tags, , , , , ,

Bron

Smult magazine kerst 2016



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top