Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zelfgemaakte paté met uienconfituur

  • Frans Amuse
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Ingrediënten paté:
- 100 g boter
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 takje tijm, blaadjes fijngesneden + extra
- 350 g kippenlevertjes, schoongemaakt, in blokjes van 1 cm
- 75 ml rode port
- 75 ml slagroom
- versgemalen peper
- ½ tl fijn zout
- 1 stokbrood in sneetjes
- 1 tl roze peperkorrels, gekneusd

Ingrediënten uienconfituur:
2 rode uien, in dunne ringen gesneden
1 el olie
50 ml rode port
4 el rodewijnazijn
2 el rietsuiker
versgemalen zwarte peper en zout


HULPMIDDELEN

Passeerzeef

Tags

,


De uienconfituur geeft de paté een intense smaak. Serveer de paté op een toastje voor een lekkere crunch. 

 

Bereidingswijze

1. Smelt 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de sjalot en tijm op middelhoog vuur. Voeg kippenlevertjes toe en roerbak 3-5 minuten, tot ze van buiten bruin, maar van binnen nog roze zijn.
2. Doe de inhoud van de pan in de kom van een Keukenmachine.
3. Doe de port in de pan en laat tot de helft inkoken. Doe de ingekookte port met de slagroom en het zout in de keukenmachine. Maal tot een gladde paté. Voeg resterende toe en maal opnieuw. Proef en breng op smaak met peper en zout. Wil je extra gladde paté? Haal hem dan door een passeerzeef. Doe de paté in een schaaltje of bakje, dek af met plasticfolie en zet 3 uur in de koelkast.
3. Bak voor de uienconfituur de rode ui op laag vuur in olie tot de ui bruin begint te worden. Voeg de port en de azijn toe en laat 15 minuten pruttelen. Voeg de rietsuiker toe en kook 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.
4. Serveer de paté op sneetjes stokbrood met een schepje uienconfituur erop. Bestrooi met de roze peperkorrels en garneer met extra tijm.

Tags,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top