Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pavlova met advocaat en vers fruit

  • Australisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

Ingrediënten pavlova:
- 6 eieren
- 250 gr witte basterdsuiker
- 50 gr poedersuiker, gezeefd
- 2 tl maïzena + wat extra maïzena voor bestuiven
- 1 tl witte azijn
- 1 tl vanille-extract
- 1 el kokend water

Ingrediënten vulling:
- 500 ml slagroom
- 2 blaadjes gelatine
- vers fruit (b.v. aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
- garnering: munt blaadjes, pure chocolade, granaatappelpitjes, advocaat (optioneel)



De pavlova! There is nothing like it! Een prachtig dessert voor de feestdagen. 

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze pavlova
1. Scheid de eieren: bewaar de dooiers en eiwitten apart.
2. Verwarm de oven op 110 ℃ . Leg een bakplaat in de oven en verwarm mee. Zorg ervoor dat je mengkom en Mixeropzetstukken goed schoon zijn.
3. Meng in een kommetje de basterdsuiker met de poedersuiker.
4. Doe de eiwitten in de kom van de mixer en klop tot zachte pieken.
5. Stel de mixer op halfhoge snelheid in en voeg lepel voor lepel de suiker langzaam aan het eiwitmengsel toe. Voeg bij het laatste beetje suiker ook de maïzena toe. De totale mix-tijd is ongeveer 5-6 minuten. Mix tot het mengsel glad is. Controleer het door een beetje meringue tussen je vingers te wrijven, je mag geen suikerkorrels meer voelen.
6. Voeg als laatst de azijn, het vanille-extract en kokend water aan de meringue toe en mix het nog 1 minuut.
7. Neem een vel bakpapier en teken met een potlood op de achterkant een cirkel met een diameter van 24 cm.
8. Draai het bakpapier om en leg het op een bakplaat. Bestuif het vel papier lichtjes met maïzena.
9. Schep de meringue op het papier binnen de lijntjes van de cirkel. Geef de meringue de gewenste vorm.
10. Schuif nu de pavlova op het vel bakpapier op de verwarmde bakplaat in de oven.
11. Bak de pavlova als volgt: 60 minuten op 105 ℃ , 40 minuten op 90 ℃ en 15 minuten op 60 ℃.
Laat de pavlova in de oven volledig afkoelen met de deur op een kier.

Bereidingswijze vulling:
1. Zet een RVS kom een uur in de koelkast
2. Wel de gelatine in water, knijp het niet uit terwijl je het in een schaaltje doet. Verwarm de gelatine in de magnetron om het op te lossen. Laat het wat afkoelen.
3. Klop ondertussen de slagroom bijna stijf in de gekoelde RVS kom. Voeg aan het eind de gelatine toe en klop het nu stijf.
4. Optioneel: advocaat. Doe wat advocaat in een puntzak er knip het puntje eraf. Spuit een zigzag motief over de serveerschaal heen. Leg hier de pavlova op. Schep slagroom op de pavlova en decoreer hem daarna met vers fruit, wat muntblaadjes, chocolade, en de granaatappelpitjes.

Tags, ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top