Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hasselback aardappeltjes

  • Europees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Ingrediënten:
- 18 middelgrote vastkokende aardappelen
- 150 g roomboter
- 15 g verse salie
- 15 g verse rozemarijn
- 15 g verse tijm
- 150 g geraspte Parmezaanse kaas
- grof zeezout
- peper


HULPMIDDELEN

Pollepels, braadslee


Hasselback aardappels zijn niet alleen heerlijk maar zien er feestelijk uit op de kersttafel! Dit aardappelgerecht vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in 18de eeuw.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
2. Plaats de aardappels tussen 2 pollepels om de aardappels niet te ver in te snijden. Snijd de aardappels in als een soort waaier.
3. Hak de salie, tijm en rozemarijn fijn en meng met de boter.
4. Smeer de boter tussen de aardappelpartjes.
5. Bak de aardappels in een braadslede in 40 minuten gaar.
6. Haal de aardappel uit de oven en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en bak 20 minuten in de oven.

Tags,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top