Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salade van Romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

  • Europees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 3 romanesco's
- 1 handsinaasappel (rasp en sap)
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 50 ml azijn
- 1 tl oregano
- peper en zout
- 150 g amandelen
- 300 g ijsblokjes



Een frisse salade met een unieke smaak door de amandelschilfers en sinaasappeldressing. Romanesco is een van de meest decoratieve groenten uit het schap en nog niet voor iedereen even bekend. Een echte verassing tijdens het feestmaal!

Bereidingswijze

1. Zet een ijsbadje met ijsklontjes klaar.
2. Snijd de rode ui in fijne ringen en marineer deze in de azijn. Roer hier de oregano doorheen. Zet dit minstens een uur in de koelkast.
3. Snijd de roosjes uit de romanesco's en kook deze 3 minuten in ruim water met een theelepel baking soda, dit om de kleur te behouden. Plaats ze na het koken meteen in een ijsbadje.
4. Rooster de amandelen 4 minuten in een Koekenpan. Hak ze vervolgens in dunne schilfertjes.
5. Maak de dressing door zowel de sinaasappelrasp als het sinaasappelsap met de olijfolie, mosterd, peper en zout te mengen.
6. Leg de romanescoroosjes op een grote schaal. Besprenkel deze met de dressing. Garneer vervolgens met de uienringetjes en amandelschilfers.

Tags,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top