Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Salade met gegrilde pompoen en granaatappelpitjes

  • Europees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

-1 flespompoen
- 200 g rucola
- 200 g granaatappelpitjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 g fetakaas
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout


HULPMIDDELEN

Vrieszak of grote boterhammenzak


Een heerlijke pompoensalade als bijgerecht voor het kerstdiner. De granaatappelpitjes en rucola zorgen voor een mooie kleurencombinatie!
 

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de flespompoen in ringen en marineer deze 30 minuten in een vrieszak (een alternatief voor een vrieszak is een grote boterhamzak) met een eetlepel zonnebloemolie, de oregano, peper en zout.
3.Haal de pompoen uit de zak en rooster de ringen in 25 minuten gaar in de oven.
4. Verdeel de pompoen en de rucola over een grote schaal, strooi hier de granaatappelpitjes overheen en brokkel de feta eroverheen. Maak af met de balsamicoazijn en olijfolie.

Tags, ,

Bron

Smult Kerst magazine 2016



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top